Nieuw Talent Orkest Voorschoten is begonnen!

Zaterdagochtend 6 april was het eindelijk zover: de eerste repetitie van Nieuw Talent Orkest Voorschoten. Maar liefst 23 volwassen beginnende muzikanten hadden zich aangemeld voor dit nieuwe orkest van Harmonie Voorschoten. De harmonie had dan ook veel werk gemaakt van de PR voor dit project, waaronder billboards langs de weg en persberichten in de lokale media. Flyers waren huis aan huis bezorgd en uitgedeeld op winkelcentra.

Op 16 maart hadden de meeste deelnemers elkaar al ontmoet tijdens een kennismakingsochtend en op 6 april begonnen de repetities. Om 10 uur werd iedereen welkom geheten door Bart van der Ploeg van de organisatie. Guus Pieksma en Annewiep Bloem van ‘Nij Talent Orkest’ waren speciaal voor deze eerste repetitie uit Friesland gekomen. Vandaag kregen de muzikanten hun instrument, lessenaar en muziekmap uitgereikt. De meeste volwassenen wisten vooraf al precies welk instrument ze wilden bespelen, een enkeling moest nog geholpen worden bij het maken van een keuze.

Eerst gingen de muzikanten in spé hun instrument uitproberen in aparte ruimtes, later kwamen ze samen in de zaal en namen hun plek in het nieuwe orkest in. Onder enthousiaste en deskundige leiding van Guus Pieksma werden de eerste oefeningen doorgenomen.

De komende weken gaat het orkest hiermee verder onder leiding van de eigen dirigent van de harmonie, Ivo van Gennip. Op vrijdagavond 28 juni wordt het project afgesloten met een feestelijk slotconcert, samen met het PiMM!-orkest voor kinderen, dat ook deze maand is begonnen, en het grote orkest van Harmonie Voorschoten.

Een foto-impressie van de eerste repetitie kun je bekijken op MyAlbum.

Maak een website of blog op WordPress.com