Jaarconcert 2018: Harmonie Voorschoten Goes Brittain

Onder de titel ‘Harmonie Voorschoten Goes Britain’ gaf de harmonie zondagmiddag 15 april haar jaarconcert in het Bondsgebouw. In dit concert stond Britse muziek centraal. Er kwam veel publiek dus er moesten stoelen bij geplaatst worden om iedereen een plek te geven.

Groot-Brittannië beschikt over een schat aan prachtige muziek, van de componist Edward Elgar tot hedendaagse film- en popmuziek. De harmonie heeft daar een afwisselend programma uit samengesteld met bekende en minder bekende muziek. Zij speelde deze middag ‘Land of Hope and Glory’ van Edward Elgar en Engelse volksmuziek zoals ‘Scarborough Fair’ en ‘Country Gardens’. Daarnaast stond ook luchtige en vrolijke muziek stond op het programma, zoals het opgewekte ‘Always Look on the Bright Side of Life’ van Monty Python, popmuziek van Queen, Take That en Ed Sheeran en filmmuziek van James Bond en Harry Potter. Als klap op de vuurpijl trad een doedelzakspeler op bij de Keltische nummers ‘Celtic Farewell’ en ‘Highland Cathedral’. 

Zowel het grote orkest als het leerlingenorkest traden deze middag op. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Iwan Wiering.

Bekijk hier de foto's, gemaakt door Rob Boel.

Binnenkort . . .