Jeugdkamp 2017

Zaterdag 10 juni was het dan eindelijk zo ver. Het jeugdkamp van de Harmonie Voorschoten ging weer van start. Om half 11 verzamelden we in Wassenaar bij onze kamplocatie. Die was dit jaar anders en we konden onze spullen daar alvast afgooien.

Toen eenmaal iedereen aanwezig was vertrokken we voor onze lunch richting de Mac Donalds Plaspoelpolder in Rijswijk. Hier kreeg iedereen een Happy meal om zo energie op te doen voor de middagactiviteit.

Om één uur waren we bij 2sur5 aangekomen. Dit is een grote kas met een survival parcours. We begonnen met een hoogteparcours om op te warmen. Vervolgens moesten we ondergronds en werden we al wat viezer. Na een korte pauze balanceerden de kinderen op een dun touwtje boven het water. Sommige wisten niet droog aan de overkant te komen. Bij het laatste onderdeel bleef er niemand meer droog en de echt bikkels doken helemaal onder in een modderbad. Helaas moesten we hierna weer terug, maar uiteraard niet voordat de kinderen weer helemaal schoon gespoten waren en nog waren voorzien van wat te drinken.

Rond vijf uur waren we weer terug in Wassenaar waar onze kok Leen al begonnen was aan het diner. We kregen heerlijke frietjes met saté en zelfgemaakte hamburgers! Als toetje kregen de kinderen een ijsje waarna we aan het avondprogramma begonnen.

Aangezien het thema van dit kamp jongens tegen de meisjes deden we allerlei spellen die hiermee te maken hadden. Zo moesten de kinderen quizvragen beantwoorden met een tikkende bom in hun handen, woorden maken met een letter op hun buik/rug, op het eerste gezicht onmogelijke uitdagingen uitvoeren, jongens/meiden vragen beantwoorden, het spel wie ben ik spelen en in de finale moesten ze elkaar overtreffen met het beste antwoord.

De meiden wonnen deze battle!

Hierna was het tijd voor weer wat rust in de tent en hebben we een aantal potjes bingo gespeeld. Hier speelden ieder voor zich en waren er iedere ronde leuke prijzen te winnen. Ondertussen waren de uurtjes snel voorbij getikt en was het tijd om de slaapzaal te gaan vullen.

 

Zondag zat iedereen om tien uur aan het ontbijt, waar er voor iedereen door de leiding een lekker gebakken eitje was gemaakt. De kinderen hadden de energie hard nodig voor het volgende onderdeel. De kinderen werden verdeeld in vier kano’s. Twee voor de jongens en twee voor de meiden. Nadat de kinderen zich hadden warm gepeddeld, was het tijd voor een hevige strijd.

Elke boot had zijn eigen vlag gemaakt die aan de boot werd vastgemaakt. Na het startsein moesten de meiden proberen de vlaggen van de jongens te pikken en andersom. Tegelijk moesten ze proberen hun eigen vlag te verdedigen. Dit werd een hevige strijd waarbij er fanatiek werd gespeeld. Er sprongen zelfs kinderen het water in om al zwemmend een vlag te stelen.

 

Na deze hevige battle was het weer tijd voor een rustiger onderdeel. De kinderen kregen kleine muziekstukjes te horen waarvan ze de titel moesten raden. Om het extra moeilijk te maken waren de muziekstukjes ook nog een achterstevoren gezet. De teams bleken hier aan elkaar gewaagd en het werd een gelijkspel.

Om één uur werd de lunch bezorgd door Maria de Wit die heerlijke pannenkoeken had gebakken! Hier werd lekker van gesmuld. Aangezien het volgende onderdeel een ren spel was kregen de kinderen even tijd om bij te komen en het eten te laten zakken. Ze moesten namelijk zo snel mogelijk 10 codes bij elkaar verzamelen in een bepaalde volgorde. De jongens bleken hier net iets beter in te zijn dan de meiden en wonnen deze wedstrijd. De temperatuur was inmiddels goed opgelopen en de kinderen besloten het muntjesspel te willen doen. Zo konden ze nog even afkoelen voordat we alles gingen opruimen en schoon maken.

Om vier uur werden de kinderen weer opgehaald en zat dit kamp met fantastische deelnemers er weer op!

 

Klik hier voor de eerste foto's!

Binnenkort . . .