Kamp 2013

Op vrijdagavond 7 juni begonnen we al met het verzamelen van de logeerspullen van de kinderen die mee gingen. Zaterdag 8 juni ging het kamp echt van start. We verzamelden om half 12 om naar de geheime locatie te rijden. We stopten in Nieuwkoop op een boerderij. Hier zijn de kinderen gaan poldersporten. In eerste instantie was het een beetje fris, omdat er aardig wat wind stond, maar de kinderen waren zo actief bezig dat ze hier al snel geen last meer van hadden.

Vele opstakels moesten worden overmeesterd. De kinderen moesten veel samenwerken en vormden goede teams. De laatste activiteiten waren het zwaarst. Hierbij werden de kinderen nat en ontzettend smerig. Gelukkig konden ze op de boerderij heerlijk warm douchen en waren ze al snel weer bijgekomen. Van de boerin mochten de kinderen nog even rondcrossen op de skelters en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Ook Daphne, leiding, kon het niet laten even een rondje met de kinderen mee te crossen. Daarna moest iedereen zijn spullen bij elkaar zoeken en was het tijd om naar het scoutinggebouw in Wassenaar te vertrekken. Hier was inmiddels de aanhangwagen met de spullen van de kinderen gearriveerd en ze konden ook gelijk uitpakken en bedden klaar maken.

Leen zorgde intussen voor een overheerlijk diner waar we heerlijk van hebben gesmuld.

Na het diner kwamen er twee mensen in oranje pakken aan. Dit bleken quizmasters te zijn. De kinderen werden in drie teams verdeeld en deden hun best om zo goed mogelijk antwoord te geven op de vragen uit de “Ik hou van Holland” quiz. Er waren ook een aantal vragen waarbij de kinderen een intro van een nummer te horen kregen en vervolgens moesten raden welk nummer het was. Dit ging de kinderen goed af en we moesten zelfs een extra fragment opzoeken, omdat het gelijkspel was. Nadat de winnaar bekend was gemaakt hadden de kinderen een uurtje om even lekker iets voor zichzelf te doen.

Om 21.30 uur waren de hulptroepen gearriveerd en was het tijd om richting het bos in Noorwijk te gaan voor het avondspel. De leiding was inmiddels onherkenbaar in legerpakken gehuld en ook hun gezicht moest aan de legerkleuren geloven. Dit om zo onopvallend mogelijk in het bos te verdwijnen. De kinderen waren in groepjes ingedeeld en kregen de opdracht een lamp in het bos te zoeken. Bij deze lamp was een toeter aanwezig. De opdracht was hier zo onopvallend mogelijk naartoe te sluipen en op het blazen. Ondertussen zat de leiding verstopt in het bos op 10 meter afstand van de toeter. Als je geraakt werd door een lichtstraal van de leiding, dan was je af en moest je opnieuw beginnen. Stacey en Iris vonden het wel heel spannend in het donkere bos, maar uiteindelijk was het wel hun team dat als eerste op de toeter blies! Heel goed gedaan!

Eenmaal weer terug in Wassenaar waren de kinderen al vrij snel uitgeteld en lagen als snel in bed. De leiding moest zich nog even ontdoen van de camouflagekleuren en konden toen bij de kinderen aansluiten. Om 2 uur was alles in rust.

Om half 8 was echter de eerste alweer wakker en besloot ook gelijk maar op te staan. Langzaamaan volgde meer en meer kinderen dit voorbeeld. Rond 10 uur werd iedereen zijn bed uitgetrommeld, want er moest ontbeten worden. Na het eten begon het programma met de Hollandse spelletjes. Bij het eerste spel werd er iedere keer één kind geblindoekt die, met een klomp met water, een parcours af moest leggen om vervolgens de klomp aan het einde van het parcours in een emmer te legen. Het team met het meeste water in de emmer won. De geblindoekte persoon werd over het parcours begeleid door zijn/haar teamgenoten.

Het tweede spel was de aardappelrace. Er was iedere keer één kind dat in de kruiwagen zat met twee aardappels en één kind dat de kruiwagen reed. Deze moest over een bepaald parcours met hindernissen rijden. Wie op deze manier als eerste al zijn aardappels aan de overkant had won.

Het laatste spel in de ochtend was ei-meppen. Hierbij moesten de kinderen allemaal een regenjas aan en kregen zij een ei op hun hoofd geplakt. Ook waren er drie ei-meppers die moesten proberen de eieren kapot te slaan. Als laatste waren er nog drie posten aan het rondrennen. Deze hadden allemaal een andere kleur stift. Als je bij alle posten een stiftstreep had gehaald kreeg je een zakje over je ei en was je veilig. Niet iedereen kwam hier zonder kleerscheuren vanaf. Daan was zo toegeweid aan zijn ei dat hij in de struiken dook om het te beschermen. Helaas moesten zijn handen en knie eraan geloven. Gelukkig hadden we EHBO’er Corine bij ons die Daan goed heeft verzorgd.

Toen was het tijd voor pauze. Het pannenkoekenteam had inmiddels de pannenkoeken afgeleverd en de kinderen konden meteen aanvallen!

’s Middags gingen we met zijn allen de kano’s in. Onderweg moesten de kinderen allerlei opdrachten doen, zoals met het hele team van boot wisselen, elkaars boot vasthouden en varen, op de kant klimmen om een item te pakken en de vogeltjesdans in de boot dansen. Het was een hilarische tocht. Eenmaal weer terug bij het gebouw was het tijd om op te ruimen. De kinderen moesten allemaal een lootje trekken met een taakje en zo was het gebouw in no time weer spik en span. Bedankt allemaal! Wij, de leiding, hebben genoten en verheugen ons weer op volgend jaar!

Voor de foto's klik hier!

Binnenkort . . .

No events to display