Als je lid bent geworden van Harmonie Voorschoten begin je uiteraard zo snel mogelijk met de lessen op het gekozen instrument. Omdat altijd in je eentje oefenen natuurlijk niet zo leuk is, heeft de harmonie het opstaporkest opgericht. Voor dit orkest word je na ongeveer 3 maanden les uitgenodigd. Een heleboel noten zul je dan nog niet kunnen spelen, maar dat is in dit geval helemaal niet erg! Met de noten die je wel kent kun je prima een partij meeblazen in het orkest.
De dirigent is Nelleke de Vries. Zij probeert iedereen te leren samenspelen en legt uit wat al die zwaaiende bewegingen van de dirigent nu eigenlijk betekenen, zodat de overstap naar het leerlingenorkest niet zo heel groot meer is. Speel ik niet te hard of te zacht, speel ik wel in het goede tempo, speel ik wel de goede noten en het juiste ritme daarbij? Dat zijn allemaal vragen die je tegenkomt bij het samenspelen en waar je thuis niet bij stil hebt gestaan.
Het opstaporkest zal nog niet zoveel meewerken aan concerten, maar op de play inn, het jaarconcert en het kerstconcert zul je ze vast tegen komen.

Repetities: driewekelijks op maandagavond van 19:00 - 20:00