Dirigent

Vanaf 14 juni 2019 is Dennis Hazenoot (1988) dirigent van Harmonie Voorschoten. Hij volgt Iwan Wiering op, die bij het jaarconcert in april afscheid nam. Dennis Hazenoot is fulltime werkzaam als componist, arrangeur en dirigent. Naast Harmonie Voorschoten is hij momenteel actief als dirigent bij Amigo Leiden, Jong K&G Leiden, Jong Flora Band Rijnsburg en Juliana Amersfoort.

Dennis studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde zijn Bachelor in Compositie aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens de master-opleiding Composing for Film aan het Conservatorium van Amsterdam componeerde hij de muziek voor diverse producties van de Nederlandse Filmacademie, waarvan de film “Sacred Defense” in 2014 genomineerd werd voor de studenten-Oscar. Inmiddels heeft Dennis verschillende concertcomposities op zijn naam staan, componeerde hij muziek voor diverse films en schreef hij arrangementen voor onder andere het Orkest Koninklijke Marechaussee, het Fanfare Korps Nationale Reserve en het Nederlands Blazers Ensemble.

Met Dennis als dirigent wil Harmonie Voorschoten de stijgende muzikale lijn van de afgelopen jaren voortzetten. Daarnaast heeft Dennis veel ervaring met het werken met jeugd. Dit past in het beleid van de harmonie, die veel waarde hecht aan een goede opleiding en begeleiding van jonge muzikanten.

De eerstvolgende optredens onder leiding van de nieuwe dirigent komen er al snel aan. Zondagmiddag 30 juni treedt het leerlingenorkest op in Huize Forescate. Het grote orkest en het leerlingenorkest geven samen acte de presence op zaterdag 14 september tijdens het weekend van Voorschoten en op zondagmiddag 22 september in de Leidse Hout.

Meer informatie over Dennis Hazenoot kunt u vinden op zijn eigen website www.dennishazenoot.com.