Jaarconcert en afscheid van Iwan Wiering, 14 april 2019

Zondagmiddag 14 april gaf Harmonie Voorschoten haar jaarconcert in het Bondsgebouw. Het thema was een muzikale reis rond de wereld. Er waren veel muziekliefhebbers op af gekomen, die door de harmonie werden meegenomen naar verschillende plekken over de hele wereld. Het resultaat was een programma vol verschillende muziekstijlen, waarin de veelzijdigheid van het harmonieorkest goed tot zijn recht kwam. Zowel het grote orkest als het leerlingenorkest traden deze middag op. Beide orkesten stonden onder leiding van dirigent Iwan Wiering.

Speciale aandacht was er voor het 30-jarig bestaan van de harmonie en voor het afscheid van de dirigent. Na acht jaar neemt Iwan Wiering afscheid van Harmonie Voorschoten. Trudy Baptiste, secretaris van de harmonie, hield een korte toespraak waarin zij terugblikte op acht mooie jaren samenwerking tussen dirigent en vereniging. Daarna kreeg hij namens de vereniging een fraai cadeau overhandigd: een kist met een fles “Chateau Harmonie Voorschoten 2011-2019” en twee gegraveerde wijnglazen.  Het orkest had ook een afscheidslied ingestudeerd op de melodie van het bekende nummer “Les Champs-Élysées” waarin Iwan werd bedankt voor zijn inzet voor de harmonie. Iwan had ook een mooi en muzikaal cadeau voor de harmonie: een arrangement van het nummer “Brabant” van Guus Meeuwis voor harmonieorkest. Dit arrangement is door Iwan zelf gemaakt.

Al met al was het een geslaagde en feestelijke middag, waar de harmonie met veel plezier op terugkijkt.

Bekijk hier de foto's, gemaakt door Rob Boel.