Muziekfestival Treubplein, zaterdag 26 mei 2018

Zaterdag 26 mei organiseerde Harmonie Voorschoten het jaarlijkse muziekfestival op het Treubplein, een feestelijke middag vol muziek waaraan ook het concertorkest van Muziekvereniging Laurentius en de Sint Jansfanfare uit Zoeterwoude meededen.

Het was een zomerse middag, die door de St. Jansfanfare werd geopend met toepasselijke Afrikaanse klanken. Achtereenvolgens speelden ze de muziekstukken African Symphony en Djembé Spirit, waarin veel percussie te horen was. Ook het Italiaanse Volare en het Zuid-Amerikaanse Sway droegen bij aan het zomerse gevoel. Verder stonden nog medleys van Abba en Michael Jackson op het programma. De Sint Jansfanfare bestaat uit zo'n 30 leden van 14 tot 75 jaar en staat onder leiding van de jonge dirigent Misha Sporck.

Als tweede was het de beurt aan de harmonie zelf met een programma waarin swing en lichte muziek de boventoon voerden. Hedendaagse popnummers voor de jeugd werden afgewisseld met klassiekers van oude bekenden zoals Duke Ellington, Stevie Wonder en James Brown. Maar ook filmmuziek kwam aan de beurt, zoals de betoverende muziek van Harry Potter en de spannende klanken van James Bond in Skyfall. Zowel het grote orkest als de leerlingen van de harmonie gaven acte de presence onder leiding van dirigent Iwan Wiering.

Tenslotte speelde het concertorkest van Muziekvereniging Laurentius. Dit orkest is eind 2014 opgericht en staat onder leiding van Nelleke de Vries. De bezetting bestaat uit hetzelfde instrumentarium als de drumfanfare Laurentius. Het orkest speelde een gevarieerd programma met een medley van successen van Simon & Garfunkel, een medley van Hollandse meezingers, muziek van Christina Aguilera en Frank Boeijen, maar ook filmmuziek uit Star Wars en Pirates of the Caribean.

Mede dankzij het mooie weer werd het een geslaagde middag waarbij liefhebbers van harmonie- en fanfaremuziek aan hun trekken kwamen. Veel winkelend publiek bleef staan om te luisteren.

Bekijk hier de foto's die zijn gemaakt door Nelleke de Vries en Rob Boel.