Kerstconcert Harmonie Voorschoten en het Charles Dickensorkest

Zondag 10 december vond in het Kruispunt een bijzonder kerstconcert plaats. Harmonie Voorschoten trad die middag samen op met het Charles Dickensorkest. Ondanks sneeuw en gladheid was er veel publiek aanwezig.

Harmonie Voorschoten had voor deze middag een verrassend repertoire gekozen met kerstmuziek uit verschillende windstreken. Op het programma stonden bijvoorbeeld “Polish Christmas Music”, “Ukrainian Bell Carol”, “Celtic Carol” en “Felice Navidad” (Spanje). Daarnaast speelde de harmonie een selectie uit de animatiefilm “The Nightmare Before Christmas” en een swingende medley met kersthits van Mariah Carey.

Het Charles Dickensorkest is onderdeel van Muziekvereniging Laurentius. Het orkest treedt in de kerstperiode veel buiten op en is daarbij gekleed in mooie Charles Dickens kleding die de kerstsfeer verhoogt. Bij dit concert brachten ze een gevarieerd repertoire met traditionele kerstliederen, maar ook bekende swingende kerstmuziek, zoals “Rudolph The Red Nosed Reindeer”, “Mary’s Boy Child” ,“All I Want For Christmas Is You” en “Christmas Swing ”.

De middag bood ook volop gelegenheid tot samenzang. Beide orkesten sloten de middag af met het bekende “We Wish You A Merry Christmas”.

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdragen van het fonds “NUT van Voorschoten” en “Fonds 1818”.

Bekijk hier de foto's, gemaakt door Rob Boel.