Leerlingorkest

Leerlingen die ongeveer een jaar/anderhalf jaar les hebben gevolgd op hun instrument stromen van het opstaporkest door naar het leerlingenorkest. Dit orkest speelt een stuk moeilijkere muziek dan het opstaporkest, zodat de uitdaging er in blijft. In het leerlingenorkest kom je alle instrumenten tegen die ook in het grote orkest meespelen. Omdat niet alle instrumenten door leerlingen bespeeld worden (denk aan een bas) zijn er ook wat leden uit het grote orkest die meespelen.

Het leerlingenorkest speelt voornamelijk lekker in het gehoor liggende muziek zoals film- en musicalmuziek of een leuk popnummer. Dirigent van het leerlingenorkest is Iwan Wiering. Iwan kan ook muziek arrangeren, dus wellicht zal hij voor dit orkest ook wel eens een leuk nummer bewerken. Het leerlingenorkest geeft ook af en toe concerten om alvast wat podiumervaring op te doen voordat er doorgeschoven wordt naar het grote orkest.

Op het jaarconcert, de dag van de muziek en met de kerstdagen kom je ze zeker tegen. Ook heeft het orkest vorig jaar meegedaan aan een muziekfestival waar ze als nieuwkomer gelijk tweede werden met een dikke 8,8. In beide orkesten spelen zowel jeugd als volwassen leden!

Repetities: elke vrijdag van 19:00 - 19:45