Jeugdkamp 2014

Vrijdag 23 mei begon de voorpret al met het inleveren van de spullen. Er werd al druk gepraat over in welke atracties de kinderen de volgende dag zouden gaan. Zaterdag 24 mei was het dan eindelijk zo ver. Om half 11 verzamelde we bij Duinrell. Eenmaal binnen werd er eerst een groepsfoto gemaakt bij de kikkers. Daarna was het tijd om het park te gaan verkennen. De kinderen waren het er vrij snel over eens dat ze als eerste met z’n allen in de zweefmolen wilden. De rodelbaan was ook geweldig en gelukkig was iedereen lang genoeg om er in te mogen. Na zo’n intensieve bezigheid en nog vele attracties voor de boeg werd het tijd weer bij te tanken en te lunchen. Alle kinderen hadden hun eigen lunchpakketje meegenomen. Deze werd vluchtig opgegeten en de kinderen stonden alweer klaar. Het was echt een groep van de actie en snelheid. Alle achtbanen moest daarom ook een bezoekje gebracht worden. Eerst de kikkerachtbaan, daarna de Falcon en ten slotte de Dragon Fly. Om even weer op adem te komen gingen we naar de glijbaan waar je met matjes vanaf moet. De kinderen deden wedstrijdje wie het eerst beneden was of zaten lekker bij te komen op een bankje. In Duinrell werd het eerste kampspel gestart. Het heet Gotcha. Iedereen kreeg een briefje met iemand die hij gedurende het kamp moest ‘vermoorden’. Ook kreeg iedereen een stikker die je bij iemand moest opplakken als je diegene vermoord had. Je kon iemand vermoorden door tegen diegene Gotcha te zeggen, maar dat mocht niemand zien. Niemand durfde meer alleen te zijn en dat zorgde voor nog meer gezelligheid. Het reuzenrad en de winkeltjes werden nog bezocht, maar de achtbanen bleven het leukst. Aan het eind van de dag zijn we dan ook weer terug gegaan naar het gebied met alle achtbanen en hebben ons daar nog prima vermaakt. Om 17.00 uur was het tijd om naar het scoutinggebouw te vertrekken. Hier was onze kok Leen inmiddels ook aangekomen en verzorgde het eten. De kinderen pakte ondertussen hun spullen uit en maakten alles klaar voor de nacht. Na het heerlijke eten werd de groep in tweeën gesplitst en mochten ze hun eigen vlag maken. Deze hadden ze de volgende dag nodig bij een spel. Er werd hevig gediscusieerd hoe de vlag eruit moest komen te zien en de meest artistieke kant van de kinderen kwam naar boven. Daarna was het tijd voor het nachtspel waarvoor we naar het bos van Noordwijk vertrokken. Er zaten vier posten in het bos die de kinderen moesten vinden. Bij elke post konden ze een sleutel krijgen met een bepaalde letter. Ze moesten de sleutels echter wel in een bepaalde volgorde vinden en dat was niet altijd even makkelijk. Er waren namelijk ook cipiers in het bos die je af konden schijnen. De groepjes moesten daarom regelmatig in de bosjes verstoppen. Rond middernacht was het spel afgelopen en vertrokken we weer naar Wassenaar om daar de nacht door te brengen. De volgende dag stond om 10 uur het ontbijt klaar en na enige moeite zat iedereen aan tafel. Na het ontbijt vertrokken we richting het bos om levend cluedo te spelen. De kinderen verstopte hun eigen gemaakte vlag en probeerde die van de tegenstander te vinden. Na zo’n intensief spel was het tijd voor de Lunch. Maria (moeder van Daphne) Had heerlijke pannenkoeken gebakken waarvan we lekker hebben gesmuld. Alles was op! Zo hadden we voor de middag weer genoeg energie. Ballonnentrap, een balspel en een leuk waterballonnengevecht waren daarom ook geen enkel probleem. Nadat de kinderen allemaal weer waren omgekleed en hun spullen buiten hadden gezet was het tijd voor een groepsfoto en het opruimen en schoon maken van het scoutinggebouw. Met z’n allen ging dit heel snel en rond 16.00 uur stonden er alweer ouders op de stoep om de kinderen op te halen. Het was weer een super gezellig kamp waarvan we allemaal hebben genoten! Bedankt allemaal!

Klik hier voor de foto's!