Jeugdkamp 9 en 10 juni 2012

9 en 10 juni was het weer zo ver. Het kamp ging weer van start. Op zaterdag begonnen we met een speurtocht door Voorschoten. De kinderen moesten zelf hun weg naar verschillende posten vinden waar ze een opdracht moesten uitvoeren. Wanneer ze dit goed deden konden ze letters verdienen. De speurtocht eindigde op de vlietlanden. Hier konden de kinderen met de overgebleven letters een woord maken. Zo konden  ze er achter komen wat de volgende activiteit was. Toen was het tijd voor de lunch. Na nog een klein spelletje was het tijd om vlotten te gaan bouwen. De kinderen bleken hier erg goed in en er ging dus ook niemand te water. Nog een uitdagende activiteit was het varen in een drakenkano. Zeker met de hoeveelheid wind was deze activiteit zeer intensief. Na het kanoën was het dan ook tijd richting Wassenaar te gaan en lekker te eten. Leen wachtte ons al op en heeft voor een heerlijke maaltijd gezorgd. Ondertussen natuurlijk naar voetbal gekeken met onze geïmproviseerde buiten bioscoop. Nadat iedereen zich had vol gegeten reden we richting het bos van Noordwijk voor de avondactiviteit. Vele vrijwilligers hadden ze in het bos verstopt om dierengeluiden te maken. De kinderen moesten naar deze mensen op zoek. Het was best spannend zo in het donkere bos. Aan het eind moest er nog een vrijwilliger gered worden uit het bos die zonder lampje het pad niet meer terug vinden. Om 1 uur waren we weer terug in Wassenaar en was het tijd om ons bed op te zoeken. Rond 1.30 uur hadden alle kinderen het wakker blijven opgegeven. De volgende morgen was er om 9 uur weer leven. Rond half 11 zat iedereen aan het ontbijt. Na het ontbijt begonnen we aan een spelletjes parcours. De kinderen werden in twee groepen gesplitst en spelletjes als knock your Socks of, wasknijperestafette, oberrace en vlatwister kwamen voorbij. Vooral vlatwister viel in de smaak en na afloop wilde de kinderen maar al te graag buikglijden over de overgebleven val. Heerlijk tafereel! Ondertussen werd de lunch bezorgd. Een aantal vrijwilligers had pannenkoeken gebakken waar wij heerlijk van hebben genoten. Voor de middag stond kanoën rond het gebouw op het programma. Je kon wel zien dat de kinderen hun ervaring van de dag ervoor gelijk inzette. De laatste activiteit was natuurlijk het pakken van de spullen en het opruimen van het gebouw. Het was een zeer geslaagd weekend en de leiding heeft alweer zin om een volgend kamp te organiseren! Iedereen bedankt voor de medewerking!

voor de foto's klik hier!